بیایید به راستی هم دل باشیم همانطور که هم زبانیم

با سلام ... ورود شمارا به وبلاگ بیایید به راستی هم دل باشیم همانطور که هم زبانیم خوش آمد میگویم ... برای مشاهده کامل مطالب از آرشیو مطالب وبلاگ استفاده کنید.

رهنامه یا دکترین اقتصاد مقاومتی از مقطع طرح ایده آن در سال 1389 از سوی رهبر معظم انقلاب تا ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در بهمن 92 و نامگذاری سال جاری با عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل مسیری را پیموده است که برای درک فراز و فرودهای این دکترین بایستی نقش عناصر و مولفه‌های مختلف نسبت به آن را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.           

تصویر اقتصاد مقاومتی و ماموریت رسانه‌ها

بدون شک رسانه‌ها از عناصر کلیدی و نقش‌آفرین در مقوله اقتصادمقاومتی هستند. گفتمان‌سازی و تبدیل کردن ایده اقتصادمقاومتی به ملکه ذهن مسئولان و افکار عمومی و ایجاد باور «ما می‌توانیم»، از مهم‌ترین ماموریت‌های رسانه‌ها پس از طرح مقوله اقتصادمقاومتی بود.

هر چند در این ماموریت همه رسانه‌ها دارای کارنامه درخشانی نیستند و در بین آنها برخی نمره عالی گرفته و برخی مردود شده‌اند، اما به هر حال نمی‌توان نقش رسانه‌ها در نهادینه ساختن اقتصادمقاومتی و تشریح ابعاد مختلف آن برای شهروندان را نادیده گرفت.

علاوه بر این رسانه‌ها با ترغیب و درگیر ساختن نخبگان نسبت به دکترین اقتصادمقاومتی، نقش مهمی را در تولید ادبیات مربوط به اقتصادمقاومتی ایفا کرده‌اند. اما شاید مهم‌ترین موضوع درخصوص نقش رسانه‌ها نسبت به اقتصاد مقاومتی، ماموریت چالش‌گری آنها باشد.

در این چارچوب رسانه‌ها با مطالبه‌گری از دستگاه‌های اجرایی می‌بایست سعی کنند کم‌کاری‌ها و برخورد حاشیه‌ای با این مقوله مهم را زیر سوال برده، آنها را نسبت به اجرایی ساختن مطالبه رهبر انقلاب متعهد سازند.

هر چند در این عرصه برخی رسانه‌ها پیشگام بوده‌اند، اما به نظر می‌رسد برای افزایش ضریب چالش‌گری ضرورت دارد رسانه‌ها فارغ از گرایش‌های جناحی و حزبی به مقوله اقتصاد مقاومتی نگاهی فراجناحی و ملی داشته و از دستگاه‌های اجرایی بخواهند در عملیاتی ساختن اقتصاد مقاومتی و اجرای شاخص‌های آن از جمله درون‌زا و دانش‌بنیان بودن و پرهیز از خام‌فروشی گام‌های عملی بردارند.

تردیدی نیست در سال جاری که رهبر معظم انقلاب آن را «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری کرده‌‌اند، نقش رسانه‌ها از اهمیت بیشتری برخوردار است. چرا که پس از مرحله گفتمان‌سازی و ایجاد سازوکارهای ساختاری برای عملیاتی ساختن دکترین اقتصاد مقاومتی نظیر تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در دولت، اکنون رسانه‌ها می‌توانند با زیر ذره‌بین قرار دادن اقدامات اجرایی دستگاه‌های دولتی و تشریح لحظه به لحظه آن برای افکار عمومی، به عنوان حلقه واسط بین مردم و مسئولان عمل نمایند؛ حلقه واسطی که با دیدبانی نقاط ضعف و قوت می‌تواند عملکرد دستگاه‌ها را برای اجرای اقتصاد مقاومتی در معرض قضاوت افکار عمومی قرار دهد.

طبیعی است در چنین وضعیتی دستگاه‌های اجرایی برای پرهیز از اتهام کم‌کاری یا کم‌توجهی ترجیح می‌دهند با برنامه‌ریزی و اقدامات عملی در جهت اجرای منویات رهبر انقلاب در حوزه اقتصاد مقاومتی گام بردارند.

به این ترتیب می‌توان نتیجه گرفت نقش رسانه‌ها، در سال «اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل» نقشی کلیدی و غیرقابل انکار است، مشروط بر این‌که اولا تمام رسانه‌های فعال در ایران اسلامی نسبت به دکترین اقتصاد مقاومتی نگاهی ملی و متعهدانه داشته باشند، ثانیا بدون هرگونه ملاحظه و با چالش‌ گری کارشناسی هرگونه اهمال و کم‌کاری را گزارش کرده و در صورت عملکرد موفق دستگاه‌ها، آنها را تشویق کنند تا خروجی رهنامه اقتصاد مقاومتی برای ملت ایران ملموس و عینی شود.

دکتر مراد عنادی - مدیر مسئول

[ دو شنبه 30 فروردين 1395برچسب:,

] [ 20:12 ] [ محدثه میری ]

[ ]

وزیر اقتصاد با اعلام اجرای کامل برنامه جامع اقتصاد مقاومتی در سال جاری گفت: همه اقدامات و طرح‌ها با زمانبندی و اهداف روشن مشخص شده است.           

تصویر جزئیات برنامه جامع اقتصاد مقاومتی / رونمایی ازسناریوهای جدید اقتصادی

به گزارش جام جم آنلاین ، علی طیب نیا با اعلام اینکه برنامه جامع اقتصاد مقاومتی در حال اجرا است، گفت: برنامه جامع اقتصاد مقاومتی از سال گذشته آغاز شده است.

وی با بیان اینکه برنامه جامع اقتصاد مقاومتی از سال گذشته آغاز شده است، افزود: این برنامه در پی نامگذاری سال جدید «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» با جدیت بیشتری ادامه خواهد داشت.

وزیر اقتصاد ادامه داد: این برنامه شامل همه اقدامات و طرح های اجرایی در چارچوب زمانبندی مشخص و با اهداف مشخص و معین است. رشد پایدار و بدون آسیب پذیری از تکانه ها و مخاطره های اقتصادی بیرونی از اهداف اصلی اقتصاد مقاومتی است.

وی افزود: رشد پایدار و بدون آسیب پذیری از تکانه ها و مخاطره های اقتصادی بیرونی از اهداف اصلی اقتصاد مقاومتی است و باید تلاش کنیم آسیب های ناشی از وابستگی به نفت و همچنین آسیب پذیری در مقابل تحریم های ظالمانه و موارد مشابه از بین برود.

طیب نیا گفت: برنامه جامع برای اقتصاد مقاومتی طراحی کردیم که اهداف و سیاست های کلی را شامل می شود و هدف ما این است که اقدامات و طرح های اجرایی دارای روندی شفاف، کمی و روشن و زمانبندی شده باشد و در هر حوزه ای مشخص کرده ایم که به کجا می خواهیم برسیم و با چه سرعت و در چه مقطع زمانی قرار است به این اهداف برسیم.

وی افزود: این برنامه ها تنظیم شده تا دچار روزمرگی نشویم و آرزوی ما این است که ملت ایران اسلامی که سال‌ها در برابر تحریم های ظالمانه با بردباری عزتمند ایستاده اند به اقتصادی شایسته برسند و رفاهی که شایسته این ملت عزیز است. دولت هم ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را تشکیل داده که معاون اول رئیس جمهور ریاست آن را بر عهده دارد و بر تدوین و هدف گذاری های دقیق در چارچوب سیاستگذاری های مدنظر مقام معظم رهبری تاکید دارد.

وزیر اقتصاد ادامه داد: همه دستگاه ها و نهادها در چارچوب امکاناتی که دارند بر تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و سال اقتصاد مقاومتی تلاش خواهند کرد. رشد اقتصادی مستمر، اشتغال جوانان، ارتقای وضع اقتصادی و معیشت مردم از آرزوهای خدمتگزاران آنها در مجموعه اقتصادی کشور است.

منبع: مهر

[ دو شنبه 30 فروردين 1395برچسب:برنامه جامع اقتصاد,رونمایی ازسناریوهای جدید اقتصادی,

] [ 20:10 ] [ محدثه میری ]

[ ]

امام جمعه موقت تهران:

نگاه جناحی به شعار اقتصاد مقاومتی نشود           

        
          
تصویر نگاه جناحی به شعار اقتصاد مقاومتی نشود

به گزارش جام جم آنلاین، آیت الله سید احمد خاتمی امام جمعه موقت این هفته نماز جمعه تهران در خطبه دوم با اشاره به نامگذاری سال 95 به اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل توسط رهبر معظم انقلاب گفت: معنای نامگذاری این است که این نامگذاری و طرح برای امسال نیست چند سال است که رهبری معظم این مسئله را مطرح می‌کنند اما مسئله این است که با گذشت مدتی و با امید به برجام و این که تکلیف آن چه می‌شود و گشایشی بر روی کشور ایجاد می‌شود امیدها به بیرون بود و اقتصاد مقاومتی قدری زمین ماند.

وی افزود: شعار اقتصاد مقاومتی زیاد داده می‌شود البته بخش‌هایی از موقت اقتصاد مقاومتی فراهم شد اما حضرت آقا در انتظار اقدام هستند تا خروجی این نامگذاری را در آخر سال شاهد باشند.

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی مقاومت اقتصادی و همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند باید این اقتصاد را طوری بسازیم که تکانه‌های جهانی و غیر جهانی آن را نلرزاند. قیمت نفت هرچه شد تاثیری بر آن نگذارد.

سیداحمد خاتمی با بیان این مطلب که مقام معظم رهبری 10 راه حل را برای اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی مطرح کرده‌اند که کلیدی‌ترین آن بحث رونق اقتصادی است، گفت: برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید در عرصه فرهنگ کار تلاش کنیم. متاسفانه تلقی برخی در جامعه از کار، کار اداری و پشت میز نشستن است که باید در این فرهنگ تجدید نظر شود که کار تنها کار اداری و پشت میز نشستن نیست.

وی ادامه داد: ورای اقتصاد مقاومتی منافع ملی و مصالح جامعه است نباید نگاه جناحی به این شعار شود، نگاه جناحی، ذبح کردن این شعار است، آقا فرمودند 60 درصد بنگاه‌های تولیدی یا تعطیل شدند یا با ظرفیت کمی کار می‌کنند که این رقم، رقم وحشتناکی است.

امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به 12 فروردین سالروز شکل‌گیری جمهوری اسلامی ضمن گرامیداشتن این روز گفت: تاریخ این کشور در گذشته، تاریخ دیکتاتورها و شاهان بوده است که با تشکیل انقلاب اسلامی به مردم بها داده شد و دیکتاتورها و شاه‌هان از کشور بیرون رفتند.

سید احمد خاتمی ادامه داد: از آغاز تشکیل جمهوری اسلامی 2 طرز تفکر در رابطه با نظام وجود داشت، طرز تفکر اول این بود که ما هم حکومتی هستیم مانند سایر حکومت‌ها چه معنی دارد که با این و آن قهر باشیم این که حکومت کردن نمی‌شود. اما نگاه دوم این بود که ما حکومت اسلامی و انقلابی هستیم و مانند حکومت‌های دیگر نیستیم، این طرز تفکر چند خروجی دارد که به برخی از آنان اشاره می‌کنم.

وی بر همین اساس خاطر نشان کرد: کسانی که می‌گویند ما حکومتی هستیم مثل سایر حکومت‌ها، اسلام را در حد تشریفات می‌دانند معتقدند که دین با سیاست بیگانه است و نباید در حکومت دخالت کند یعنی همان تفکر سکولاریسم و می‌گویند ما هستیم و قوانین بین‌المللی، قوانین حقوق‌بشری و ... اما طرز تفکر دوم می‌گوید تمام تفکر ما همان مکتب ما است و فلسفه شکل‌گیری این نظام آوردن اسلام به صحنه است.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: مدافعان طرز تفکر اول می‌گویند که رها کنید شعار مرگ بر آمریکا و این و آن را، باید کنار بیایید یا تسلیم آنها شوید و این همان 2 راهی است که دشمن به دنبال آن است، یا تسلیم یا تحمل فشار و مشکلات اما همانگونه که رهبری هم گفتند ما حرف سوم را می‌زنیم نه تسلیم و نه فشار بلکه با غلبه بر غرب بر مشکلات فائق خواهیم آمد. آمریکا و اذنابش بدانند این ملت سلطه ناپذیر هستند و پرورش یافته مکتب سیدالشهدا هستند و شعارشان شعار هیهات من الذله است.

سید احمد خاتمی گفت: نگاه اول می‌گوید که تا کی با رژیم صهیونیستی می‌خواهید دعوا و دشمنی داشته باشید. 70 سال پیش غصبی صورت گرفته است اما اینکه آنها واقعیت هستند و به صراحت می‌گویند از شعار محو صهیونیستی دست بردارید اما نگاه دوم که همان نگاه همراهان امام و رهبری است برخلاف آنها می‌گویند که نمونه بارز یهود که در قرآن به آن اشاره شده رژیم صهیونیستی است و این همان تفکر قرآنی است اینها غاصب هستند، دزد هستند و دزد تبرئه نمی‌شود و همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند تا 25 سال دیگر خبری از رژیم صهیونیستی نخواهد بود.

وی با بیان این که فتح الفتوح دانستند برجام و این که با برجام دنیا گلستان می‌شود همان تفکر نگاه اول است، گفت: برخی جوری وانمود می‌کنند که با حل شدن برجام کشور گلستان شده و آنچنان این آبنبات در دهانشان مزه کرده که برجام 2، 3 و 4 را مطرح می‌کنند، خیر این خبرها نیست بروید ببینید نامزدهای آمریکا چه می‌گویند، نباید به آنها امید داشته باشیم.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: نگاه اول می‌گوید که با ابرقدرت‌ها باید کنار آمد باید با غرب کنار آمد اما ببینید که کاندیدهای ریاست جمهور آمریکا چگونه ملت ایران را تهدید می‌کنند مردم ما دولت آمریکا را یک دولت عهد شکن می‌داند و با آنها کنار نخواهند آمد.

سید احمد خاتمی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حوادث تروریستی رخ داده در بروکسل گفت: ما عملیات تروریستی را در همه جا محکومت می‌کنیم کشتن انسان‌ها بی‌گناه را محکوم می‌کنیم اما این غرب است که به تروریست نگاه خوب و بد دارد، برخی را تروریست خوب می‌داند و برخی را تروریست بد و نتیجه آن چنین می‌شود این نگاه، نگاهی فاجعه آمیز است و مارهایی را که غرب در آستین پرورانده امروز به جان خودشان افتاده است.

احمد خاتمی در خطبه اول نماز جمعه تهران نیز با اشاره به سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) گفت: حقیقتا گفتمان حضرت فاطمه گفتمان دینمداری بود و خداوند توفیق گفتمان فاطمی را به همه ما بدهد.

امام جمعه موقت تهران گفت: ما اهل کوفه نیستیم علی تنها بماند، یک شعار فاطمی است. شنیدم برخی گفتند این شعار را قبول نداریم ما به آنها می‌گوییم شما حقیقت را قبول ندارید این یک گفتمان فاطمی و درس ولایت مداری فاطمه زهرا به پیروان پیامبر است. از نگاه امیرالمومنین بی طرف‌ها و ساکتین فتنه با فتنگران و کسانی که بر روی پیامبر شمشیر کشیدند فرقی ندارد.

منبع: تسنیم

معاون اول رئیس جمهور خبر داد

                تدوین 12 برنامه ملی برای تحقق اقتصاد مقاومتی           

           
تصویر تدوین 12 برنامه ملی برای تحقق اقتصاد مقاومتی

به گزارش جام جم آنلاین ، اسحاق جهانگیری روز یکشنبه در حاشیه بازدید از سرای سالمندان کرمان در جمع خبرنگاران درباره نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل افزود: اقتصاد مقاومتی مجموعه سیاست های عالمانه ای است که توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام تهیه و توسط رهبر معظم انقلاب تایید و ابلاغ شده است.
وی گفت: قوای سه گانه کشور طی سه سال، برنامه های مختلفی را برای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی مطرح کردند که در مجموع 12 برنامه ملی نهایی شده است.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: برای هر کدام از برنامه های ملی تعیین شده، ده ها پروژه عملیاتی نیز تدوین شده است.
وی با تاکید بر اینکه عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی را به صورت جدی دنبال می کنیم، گفت: با اجرایی شدن پروژه های اقتصاد مقاومتی در شورای عملیاتی اقتصاد مقاومتی و ستاد عملیاتی اقتصاد مقاومتی، در برابر تکان های خارجی و فشارهای بیگانه مقاوم خواهیم شد.
جهانگیری افزود: مهمترین هدف این است که اقتصاد کشور در برابر تکان های خارجی و فشارهای بیگانه مقاوم شود.
وی اظهار کرد: پنج رویکرد اصلی برونگرایی، درون زایی، مردم گرایی، دانش گرایی و عدالت در همه بنیان های اقتصادی برای تحقق اقتصاد مقاومتی تعیین شده است.
معاون اول دولت تدبیر و امید گفت: در همه رویکردها و سیاست های تمامی دستگاه های دولتی، نیروهای مسلح، قوای سه گانه و سایر نهادها باید اقتصاد مقاومتی حاکم باشد.
جهانگیری افزود: ستاد اقتصاد مقاومتی پیگیری های لازم در نحوه اجرای آن دارد و در سال 95 که به عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری شده، پیگیری ها و اقدامات جدی تری برای تحقق اقتصاد مقاومتی انجام و تمامی جوانب این موضوع رصد می شود.
معاون اول رئیس جمهور شامگاه گذشته (شنبه) به همراه خانواده در سفر غیررسمی وارد کرمان شد و در این سفر ضمن دیدار با مادر و خانواده خود، چند دیدار و بازدید دیگر را در برنامه دارد.

منبع: ایرما

[ دو شنبه 30 فروردين 1395برچسب:ستاد اقتصاد مقاومتیجام جم آنلاینتدوین 12 برنامه ملی برای تحقق اقتصاد مقاومتی,

] [ 20:8 ] [ محدثه میری ]

[ ]

۱۰ راهکار رهبر معظم انقلاب برای «اقدام و عمل» در «اقتصاد مقاومتی»           

یکشنبه 1 فروردین 1395 ساعت 20:56           
رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین روز از سال نو در اجتماع انبوه و پرشور زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی(ع)، در سخنان مهمی با تبیین معنای حقیقی و «اهداف پنهان و خطرناک تفکر تسلیم طلبانه ای» که امریکا و عده ای در داخل سعی می کنند با ارائه یک دو راهی دروغین و مصنوعی، به ذهن نخبگان و افکار عمومی ملت ایران تزریق کنند، ده پیشنهاد اساسی برای «اقدام و عمل» در زمینه اقتصاد مقاومتی بیان و تأکید کردند: این راه منطقی و در عین حال انقلابی، ایران عزیز را در مقابل تهدید و تحریم مصونیت می بخشد و دولت را قادر می کند در پرتو همدلی همگانی و کمک و هماهنگی سه قوه، در پایان سال جاری به مردم گزارش عینی و اعتمادآفرین ارائه دهد.           
تصویر ۱۰ راهکار رهبر معظم انقلاب برای «اقدام و عمل» در «اقتصاد مقاومتی»

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای با تبریک مجدد سال نو به ملت ایران، مصادف شدن ابتدا و انتهای سال ۹۵ را با میلاد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها مایه برکت کشور دانستند.

حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه به تبیین شعار امسال یعنی «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» پرداختند.

ایشان با تاکید بر اینکه انتخاب شعار سال ۹۵، مبنای منطقی و استدلالی دقیق دارد، همه مردم بویژه جوانان را به تدبر و تعمق در این مبنای استدلالی فراخواندند و گفتند: شاید برخی ترجیح می دادند که شعار امسال، شعاری فرهنگی یا اخلاقی انتخاب شود اما با توجه به مجموع مسائل کشور، تصمیم بر این گرفته شد که همچون چند سال اخیر، یک شعار اقتصادی انتخاب شود تا بصورت «گفتمان عمومی» رواج پیدا کند.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: انتخاب شعار امسال بر یک تحلیل و نگاه کلان به مسائل کشور، مبتنی است.

ایشان در تشریح این نگاه کلان افزودند: در مقطع کنونی، آمریکایی ها به دنبال تزریق تفکر خاصی در میان نخبگان جامعه و سپس افکار عمومی کشور هستند مبنی بر اینکه ملت ایران بر سر یک «دو راهی» قرار دارد و چاره ای جز انتخاب یکی از این دو راه ندارد!

حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: دو راهی که آنها ادعا می کنند این است که ملت ایران یا باید با امریکا کنار بیاید و یا بطور دائم تحت فشارهای امریکا و مشکلات ناشی از آن باشد.

ایشان با اشاره به «ثروت، ابزار سیاسی، دستگاههای تبلیغاتی گسترده و تجهیزات نظامی امریکا» خاطرنشان کردند: براساس این تفکر خاص، با دولتی همچون امریکا باید کنار آمد و با قبول تحمیل های آن، از برخی «مواضع، اصول و خطوط قرمز» صرف نظر کرد.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: در توافق اخیر هسته ای نیز که مورد تأیید قرار گرفت و مذاکره کنندگان کشورمان نیز مورد قبول بودند، همین اتفاق افتاد و در مواردی، وزیر محترم امور خارجه به من گفت: «ما نتوانستیم برخی خطوط قرمز را حفظ کنیم».

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: این یعنی وقتی طرف مقابل دولتی مثل امریکاست، کنار آمدن با او به معنای صرف نظر کردن از برخی مسائلی است که انسان به آنها پای می فشارد.

ایشان با تأکید بر اینکه عده ای نیز در داخل کشور این تفکر خطرناکِ وجود دو راهی دروغین را قبول دارند و به دنبال قبولاندن آن به دیگران هستند، خاطرنشان کردند: این افراد می گویند اقتصاد ایران دارای ظرفیت های فراوان است که استفاده از این ظرفیت ها، فقط با توافق هسته ای امکانپذیر نیست بلکه مسائل دیگری نیز با امریکا وجود دارد که ملت ایران و مسئولان کشور باید در مورد آنها تصمیم بگیرند و اقدام کنند.

رهبر انقلاب اسلامی، گفتگو و همکاری با آمریکا درباره «مسائل منطقه غرب آسیا» و همچنین «گفتگو درباره اختلافات تهران و واشنگتن بر مبنای کوتاه آمدن ایران از اصول و خطوط قرمز خود» را از جمله مواردی برشمردند که این دیدگاه خاص بعد از توافق هسته ای، بدنبال آن است.

حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه این دیدگاه خاص معتقد است مشکلات اقتصادی کشور تنها در صورتی حل خواهد شد که در موارد مختلف با امریکا گفتگو کنیم و از مواضع خود کوتاه بیاییم، خاطرنشان کردند: این افراد می گویند همانطور که توافق هسته ای، «برجام» نام گرفت، گفتگو با امریکا در موارد دیگر و حتی موضوع قانون اساسی کشور می تواند «برجام های ۲ و ۳ و ۴» باشند تا با این گفتگوها و توافق ها، مردم راحت زندگی کنند و مشکلات آنان حل شود.

ایشان افزودند: معنای حقیقی این تفکر خطرناک این است که جمهوری اسلامی ایران بتدریج از مبانی قدرت و امنیت خود و از مسائل اساسی که به حُکم اسلام و در چارچوب نظام اسلامی، به آنها پایبند است همچون مسئله حمایت از مقاومت و پشتیبانی سیاسی از ملت های فلسطین، یمن و بحرین، صرفنظر و مواضع خود را به خواسته های امریکا نزدیک کند!

رهبر انقلاب اسلامی گفتند: بر اساس این تفکر خاص، جمهوری اسلامی ایران باید همچون برخی دولتهای عربی که با کمال وقاحت دست دوستی به سوی رژیم صهیونیستی دراز کردند، در نهایت با دشمن صهیونیستی کنار بیاید.

حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه در چارچوب این تفکر خطرناک، عقب نشینی ها گام به گام ادامه خواهد یافت، خاطرنشان کردند: اگر بر اساس خواست و میل امریکا عمل شود، جمهوری اسلامی ایران باید از ابزارهای دفاعی خود نیز صرفنظر کند و دائماً در مقابل چراهای مختلف و زیاده خواهانه امریکا پاسخگو باشد.

ایشان با اشاره به جنجال تبلیغاتی اخیر رسانه های غربی درباره رزمایش موشکی ایران گفتند: در حالیکه امریکاییها هرچند وقت یکبار در منطقه خلیج فارس که هزاران کیلومتر با آنها فاصله دارد، رزمایش های مشترک برگزار می کنند، در مورد رزمایش جمهوری اسلامی ایران در خانه و حریم امنیت خود، جنجال به پا می کنند.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه در صورت قبول این تفکر خاص، زیاده خواهی های امریکا و عقب نشینی در مقابل او در این حد نیز متوقف نخواهد شد، افزودند: در ادامه این روند تدریجی، جمهوری اسلامی ایران طبعاً باید به آمریکایی ها توضیح دهد که چرا سپاه پاسداران و نیروی قدس را تأسیس کرده است، چرا باید سیاست های داخلی با موازین شرع تطبیق داده شوند، چرا باید سه قوه براساس شریعت اسلامی عمل کنند و چرا شورای نگهبان قوانین مغایر با شرع را تأیید نمی کند؟

حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: اگر در مقابل آمریکا کوتاه بیاییم، دشمن گام به گام جلو می آید و کار به جایی می رسد که جمهوری اسلامی ایران از محتوا تهی می شود و تنها صورت ظاهری آن محفوظ خواهد ماند.

ایشان افزودند: بر مبنای این «تحلیل و تفکرِ دشمن خواسته»، اگر ملت ایران بخواهد از شر امریکا راحت شود باید از محتوای جمهوری اسلامی، مفاهیم اسلامی و امنیت خود دست بردارد.

رهبر انقلاب اسلامی بعد از تبیین ابعاد مختلف این تحلیل خاص، به آسیب شناسی آن پرداختند و خاطرنشان کردند: از مواردی که در این تحلیل نادیده گرفته می شود این است که هرگونه توافق با امریکا به معنای ناگزیر بودن ایران به انجام تعهدات و بد عهدی و خدعه و تقلب امریکا در انجام تعهدات این کشور است که این مسئله را اکنون به عینه می بینیم و این یعنی «خسارت محض».

حضرت آیت الله خامنه ای در اثبات این مسئله به توافق هسته ای به عنوان یک نمونه اشاره کردند و گفتند: در همین توافق نیز آمریکاییها به آنچه وعده داده بودند، عمل نکردند و به تعبیر وزیر محترم امور خارجه، بر روی کاغذ تعهداتی را انجام دادند اما در عمل و از طریق راههای انحرافی مانع از تحقق آن تعهدات شدند.

ایشان افزودند: اکنون با وجود توافق هسته ای، همچنان معاملات بانکی ما دچار مشکل است و پول های ایران نیز بازگردانده نشده است زیرا کشورهای غربی و کشورهای تحت تأثیر آنها، از آمریکایی ها هراس دارند.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه یکی دیگر از مواردی که در ارائه دو راهی دروغین نادیده گرفته می شود، «علت و اساس دشمنی و کینه امریکا با ملت ایران» است، گفتند: با توجه به «جایگاه راهبردی و موقعیت استراتژیک ایران در منطقه»، «منابع فراوان نفت و گاز»، «جمعیت بالا»، «استعدادهای فراوان» و «پیشینه تاریخی و کهن»، ایران «گُل منطقه» است اما همین کشور بی نظیر، دهها سال در قبضه و سلطه امریکاییها بود که ملت ایران با انقلاب اسلامی، کشور را از سلطه بی چون و چرای آمریکایی ها خارج کرد.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: انقلاب اسلامی نه تنها ایران را از دست آمریکایی ها خارج کرد بلکه روحیه مقاومت و ایستادگی در مقابل سلطه آمریکا را در منطقه و حتی خارج از منطقه گسترش داد.

ایشان خاطرنشان کردند: آمریکایی ها عامل اصلی شکست سیاست «تشکیل خاورمیانه بزرگ» و مسلط کردن رژیم صهیونیستی بر امور منطقه و همچنین ناکامی های خود در یمن، سوریه، عراق و فلسطین را، جمهوری اسلامی ایران می دانند، بنابراین دشمنی آنها با ملت ایران اساسی و عمیق است و هنگامی این دشمنی به پایان می رسد که آنها بتوانند سلطه خود را بر ایران احیا کنند.

حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه به بیان دلایل «سلطه طولانی مدت انگلیس و سپس امریکا بر ایران» پرداختند و گفتند: انگلیسی ها و آمریکایی ها در این کشور سنگرهایی را ایجاد کرده بودند که بواسطه آن سنگرها، ادامه سلطه خود را امکان پذیر می کردند اما انقلاب اسلامی بدست جوانان انقلابی، این سنگرها را نابود کرد و سنگرهای جدیدی برای حفاظت از جمهوری اسلامی و منافع ملت بوجود آورد.

ایشان خاطرنشان کردند: آمریکایی ها اکنون با برنامه ریزی و با استفاده از ابزار دیپلماسی، به دنبال آن هستند تا سنگرهایی را که تخریب شده بود، ترمیم کنند و سنگرهای انقلاب را از بین ببرند.

رهبر انقلاب اسلامی گفتند: «رژیم مستبد و طاغوتی پهلوی» مهمترین سنگر آمریکا در ایران بود اما انقلاب اسلامی، حکومت پادشاهی و حاکمیت شخصی را ریشه کن کرد و بجای آن سنگر مستحکمی به نام «حاکمیت مردم» را بنا نهاد.

ایشان ترس از قدرتها بویژه آمریکا را یکی دیگر از سنگرهای زمینه ساز سلطه دانستند و خاطرنشان کردند: برخلاف دوران طاغوت اکنون در جمهوری اسلامی، هیچ فرد آگاه، مطلع و متکی به ارزشهای دینی از امریکا نمی هراسد.

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به اینکه امروز هم ممکن است عده ای از آمریکا بترسند، افزودند: ترس طاغوت از آمریکا عقلایی بود زیرا در مقابل امریکا پشتوانه ای نداشت اما در جمهوری اسلامی، ترس از امریکا غیرعقلایی است زیرا جمهوری اسلامی از پشتیبانی ملت بزرگ ایران برخوردار است. ایشان یکی دیگر از راههای سلطه آمریکا را «تزریق بی اعتمادی به خود و نبود روحیه اعتماد به نفس ملی» برشمردند و گفتند: با پیروزی انقلاب، این سنگر سلطه پذیری به سنگر بزرگ «ما می توانیم» تبدیل شد.

حضرت آیت الله خامنه ای «جدایی دین از سیاست» را یکی دیگر از سنگرهای آمریکا برای سلطه بر ایران دانستند و افزودند: انقلاب اسلامی این سنگر را نیز نابود کرد.

رهبر انقلاب اسلامی در ادامه سخنانشان منظور صریح خود را از کلمه دشمن «آمریکا» دانستند و افزودند: سیاستمداران امریکایی و وزارت خزانه داری این کشور از یک طرف تحریم را با روشهای خاص و پیچیده، عملاً حفظ می کنند و با دشمنی محض از تهدید به تحریم سخن می گویند و از طرف دیگر در کاخ سفید سفره هفت سین می اندازند و با روشهای «بچه گول زن»، در پیام نوروزی برای اشتغال جوانان ما دلسوزی می کنند!

ایشان خاطرنشان کردند: علت این رفتار دوگانه آن است که مقامات امریکایی، هنوز ملت هوشیار ایران را نمی شناسند و نمی دانند این ملت فهیم، اهداف و شیوه های پیدا و پنهان دشمنان خود را به خوبی درک می کند.

حضرت آیت الله خامنه ای سپس با تصریح اینکه ما با مردم آمریکا مثل همه ملتهای دیگر مشکلی نداریم بلکه با سیاستهای خصمانه این کشور مقابله می کنیم، به بیان واقعیتهایی پرداختند که توجه به آنها، راه صحیح حرکت کشور را مشخص می کند.

«سرمایه ها و ظرفیت های طبیعی و انسانی فراوان برای پیشرفت فوق العاده درون زا، فرصتهای بین المللی، و قدرت اثر گذاری در منطقه و در مواردی در سطح جهان»، اولین واقعیتی بود که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند.

ایشان، «دشمنی واضح آمریکا با ملت ایران و نظام اسلامی» را واقعیت دیگری برشمردند که ادامه تهدیدهای مکرر امریکایی ها و تلاش بی وقفه آنها برای جلوگیری از بهره مندی ایران از نتایج برجام، از نشانه های آشکار آن است.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری امریکا، نامزدهای انتخابات، با یکدیگر در بدگویی به ایران، مسابقه گذاشته اند، ضمن اینکه هیچ تضمینی وجود ندارد که دولت بعدی به همین تعهدات اندک برجام هم پایبند باشد، آن وقت هر گاه از دشمنی امریکا سخن گفته می شود عده ای در داخل پریشان و مضطرب می شوند.

سومین واقعیتی که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند «نامحدود نبودن ابزارهای دشمنی امریکا با ملت ایران» بود.

ایشان خاطرنشان کردند: امریکایی ها، سه ابزار اساسی و تأثیرگذار دارند: «تبلیغات»، «نفوذ» و «تحریم».

رهبر انقلاب با تمرکز بر موضوع تحریم افزودند: واقعیت آن است که دشمن احساس می کند تحریم ها در ضربه زدن به ایران مؤثر است البته رفتار ما هم در تقویت این احساس تأثیرگذار بوده است.

حضرت آیت الله خامنه ای در همین زمینه افزودند: در برهه ای در داخل، ضررها و ضربات تحریم را بزرگنمایی کردیم همچنانکه در مقطعی درباره آثار برداشته شدن تحریم ها هم بزرگنمایی شد در حالیکه تاکنون اتفاقی در این زمینه نیفتاده و اگر وضع به همین منوال پیش رود، اتفاقی هم نخواهد افتاد.

رهبر انقلاب پس از اثبات تمرکز اصلی دشمن بر مسئله تحریم، یک سؤال اساسی مطرح کردند: راه صحیح مقابله با این «ابزارِ فشار و خصومت» چیست؟

ایشان در پاسخ، با اشاره مجدد به دو راهی دروغینی که امریکایی ها در مقابل این سؤال ارائه می کنند یعنی «تسلیم» یا «فشار و تحریم» افزودند: البته یک دو راهی واقعی در این زمینه وجود دارد. یا مشکلات تحریم را صرفاً تحمل کنیم یا با تکیه بر اقتصاد مقاومتی، ایستادگی کنیم و بر مشکلات فائق آییم.

حضرت آیت الله خامنه ای سپس با تمرکز بر مفهوم شعار سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» خاطرنشان کردند: دولت البته کارهایی از جمله تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی انجام داده و از نتایج خوبی از جمله مثبت شدن تراز بازرگانی و کاهش واردات خبر می دهد اما لازم است در این زمینه کارهای اساسی انجام شود.

رهبر انقلاب با تأکید بر ضرورت مشخص شدن و ترسیم نقشه راه با بیان ده پیشنهاد اساسی برای اقدام و عمل در زمینه اقتصاد مقاومتی، به سخنانشان ادامه دادند.

پیشنهاد اول ایشان، «شناسایی و تمرکز بر فعالیتها و زنجیره های مزیت دار اقتصادی» است تا از این طریق، راههای متعدد دیگری در تحکیم و رونق اقتصادی گشوده شود.

«احیا و به حرکت درآوردن تولید داخلی»، دومین پیشنهاد اساسی رهبر انقلاب به مسئولان برای اقدام و عمل در روند اقتصاد مقاومتی است.

ایشان افزودند: برخی گزارشها حاکیست شصت درصد امکانات تولید داخلی یا تعطیل است یا زیر ظرفیت کار می کند. دولت می تواند با تعامل با کارشناسان و اقتصاد دانان منتقد، تولید داخلی را زنده کند.

«خودداری جدی ازخریدهای خارجی که قدرت تولید داخلی را تضعیف کند» و «مدیریت پولها و منابع مالی ایران که از خارج وارد کشور می شود»، دو پیشنهاد کاربردی دیگر حضرت آیت الله خامنه ای به مسئولان اجرایی است.

ایشان افزودند: البته تاکنون پولهای ایران با شیطنت امریکایی ها و تحت تأثیر برخی عوامل دیگر به داخل نیامده اما به هرحال باید مراقب بود این منابع مالی صرف اسراف و خریدهای بی مورد نشود و هدر نرود.

پنجمین پیشنهاد رهبر انقلاب برای اقدام و عمل مسئولین، «دانش بنیان شدن بخشهای مهم اقتصادی» است.

حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: استعداد ایرانی که می تواند یک موشک را از فاصله ۲ هزار کیلومتری با خطای چند متری به هدف بزند حتماً می تواند در صنایع مهم دیگر هم از جمله نفت و گاز و تولید موتور خودرو و هواپیما و قطار، نوآوری و خلاقیت کند که دولت باید زمینه این کار را فراهم کند.

«بهره برداری از بخشهایی که قبلاً در آنها سرمایه گذاری کلانی شده است مانند پتروشیمی و ساخت نیروگاه»، و «مشروط شدن همه معاملات خارجی به انتقال فناوری به داخل ایران»، ششمین و هفتمین پیشنهاد رهبر انقلاب برای پیشرفت و استحکام اقتصادی کشور است.

ایشان همچنین با انتقاد از جنجالهای سیاسی و روزنامه ای درباره «فساد» افزودند: پیشنهاد هشتم برای اقدام و عمل در چارچوب اقتصاد مقاومتی، «مبارزه جدی و واقعی با فساد، ویژه خواری و قاچاق» است که ضربات جدی به اقتصاد کشور می زند.

«افزایش بهره وری انرژی» که می تواند در روندی مشخص باعث صرفه جویی صد میلیاردی بشود و «نگاه ویژه و حمایتی به صنایع متوسط و کوچک» برای ایجاد اشتغال و تحرک اقتصادی، آخرین موارد از پیشنهادهای دهگانه حضرت آیت الله خامنه ای به مسئولان اجرایی برای تحقق شعار سال یعنی «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» است.

ایشان افزودند: البته کارهای دیگری نیز می توان در این مسیر انجام داد اما اگر این ده نکته، عملیاتی شود در کشور حرکتی انقلابی، بزرگ و رو به پیشرفت آغاز می شود که اقتصاد ایران را مصونیت می بخشد و تأثیر تحریم ها را کاملاً کاهش می دهد.

رهبر انقلاب تأکید کردند: در صورت اجرای این حرکت منطقی و انقلابی، دیگر کسی در مقابل تحریم ها نخواهد لرزید و نیازی نیست برای جلوگیری از تحریم های امریکا، از اصول و مبانی و ارزشها و خطوط قرمز ایران صرف نظر کند و کوتاه بیاید.

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به ضرورت کمک مردم و کارشناسان سیاسی و اقتصادی به دولت، و هماهنگی و هم فکری سه قوه افزودند: امیدواریم در پرتو اقدام و عمل برای تحقق اقتصاد مقاومتی، دولت بتواند در پایان سال جاری از احیاء چند هزار کارخانه و کارگاه «صنعتی، تولیدی و کشاورزی» گزارشی عینی به مردم بدهد و مردم هم این اقدامات را احساس کنند و اعتماد و اطمینان یابند.

رهبر انقلاب همچنین «انقلابی عمل کردن» را زمینه ساز موفقیتهای سه دهه اخیر برشمردند و با تأکید مجدد بر ضرورت تجلیل و قدردانی از نیروهای انقلابی و حزب اللهی خاطرنشان کردند: دستاوردهای دانشمندان شهید هسته ای، موفقیت های شهید طهرانی مقدم در بحث موشکی، کاظمی در سلول های بنیادی، شهید آوینی و مرحوم سلحشور در مسائل فرهنگی، نشان دهنده این است که روحیه و تفکر انقلابی چگونه گره ها را می گشاید و موفقیت ساز می شود.

رهبر انقلاب اسلامی در بخش پایانی سخنانشان مسائل فرهنگی را بسیار حائز اهمیت خواندند و افزودند: بار دیگر به مسئولان تأکید می کنم از مجموعه های خود جوش مردمی که در سراسر کشور مشغول کار فرهنگی هستند، حمایت کنند.

ایشان افزودند: این مجموعه ها باید روز به روز توسعه یابد و دستگاههای فرهنگی بجای اینکه آغوش خود را به روی کسانی باز کنند که اسلام و انقلاب و ارزشها را قبول ندارند، به حمایت از بچه مسلمانها و نیروهای مومن، انقلابی و حزب اللهی بپردازند.

رهبر انقلاب خطاب به جوانان میهن نیز خاطرنشان کردند: «کشور»، و «امروز و فردا» مال شماست، و اگر با ایمان و خودباوری در میدانها حضور داشته باشید و حرکت کنید، امریکا و بزرگتر از امریکا هیچ غلطی نمی توانند بکنند.

ایشان همچنین با اشاره به درگذشت عالمِ مجاهد و مبارز و خدمتگزارِ با اخلاص بارگاه رضوی، مرحوم آیت اله واعظ طبسی، فقدان این روحانی انقلاب و مبارز را ضایعه ای بزرگ خواندند.

http://farsi.khamenei.ir/ndata/news/32676/B/13950101_0332676.jpg

نماینده مردم خواف در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه شفافیت، جامعیت و توجه به شعار سال از ویژگی‌های لایحه بودجه سال ۹۵ است، گفت: از نکات برجسته بودجه سال ۹۵، می‌توان به رفع مشکل مالی بانک‌ها در آن اشاره کرد

[ دو شنبه 23 فروردين 1395برچسب:,

] [ 19:24 ] [ محدثه میری ]

[ ]

اقتصاد > اقتصاد کلان - باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: کارشناسان بر این باورند که شعار سال 94 با همراهی و اتحاد ملت ایران توانست از قالب شعار به منصه ظهور برسد.

همه ‌ساله شعار محوری از سوی رهبر معظم انقلاب به تناسب شرایط و اقتضائات زمانی به ‌عنوان نقشه راه کشور اعلام می ‌گردد که نقش به ‌سزایی در تحقق آرمان ‌های انقلاب اسلامی دارد.

این شعار در سال 94 تحت عنوان "دولت و ملت؛ همدلی و هم ‌زبانی" از سوی ایشان اعلام گردیده بود، که فرصتی گران بها برای مجموعه‌ی قوای کشور و به خصوص دولت به عنوان سکاندار اجرایی کشور و ملت ایران به عنوان صاحبان کشور بوده است.

رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی‌شان ضمن معرفی "ملت" به‌عنوان "کارفرمای دولت" بر خصوصیت مهمی از این کارفرما اشاره فرمودند که "عزم" بود. ایشان تأکید کردند که "عزم ملی و مدیریت جهادی" از ویژگی‌های تحقق این شعار قلمداد می‌شود.

اولین موضوعی که در این شعار مطرح می شود به ملت مربوط بود مخصوصاً در راهپیمایی‌های عظیم و متعددشان به‌طور کامل محقق شد و معلوم شد که از طرف ملت عزم لازم وجود دارد؛ اما از نظر تحقق "مدیریت جهادی' تعدادی از کارشناسان معتقد هستند که به کاملی عزم ملی نبود و صرفاً هر جا مدیریت جهادی بروز پیدا کرد، پیشرفت‌هایی نیز حاصل شد.

در همین راستا رئیس‌جمهور و بسیاری از مقامات دولتی قول تحقق این موضوع را از ابتدای امسال داده بودند تا در سال جدید (۹۴) تعامل، همدلی و هم‌زبانی بهتری با مردم توسط خودشان و دستگاه‌های تحت مدیریت خود، برقرار کنند.

اما با گذشت یک سال از نامگذاری سال 94 چقدر در مسیر تحقق این شعار گام برداشته شده است.

هدف اصلی در شعار امسال با رهنمودهای رهبری محقق شدند

غلامرضا کریمی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه خوارزمی درباره ارزیابی اش از تحقق شعار امسال، "دولت و ملت؛ همدلی و هم‌زبانی" و نمودهای عملی شعار سال گفت: رهبر معظم انقلاب با تیزبینی و هوشیاری ۲ مسئله مهم را پیش روی کشور می‌دیدند که لازمه تحقق آن همراهی و همدلی مردم با دولت در بحث به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای و دیگری انتخابات خبرگان و مجلس شورای اسلامی بود.

وی افزود: ایشان با طرح نهایی برجام با ۹ شرطی که تعیین کردند، شکافی که می‌توانست میان دولت و ملت در این خصوص به وجود بیاید تحت تاثیر سخنان ایشان کمرنگ شد و انسجامی در جامعه پیرامون بحث برجام صورت گرفت و ملت و دولت به موضع واحدی در این زمینه رسیدند.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه خوارزمی در پایان گفت: با دو تمهید دیگر رهبری همدلی و هم‌زبانی افزایش یافت و مشاهده شد که ۶۲ درصد مردم که درصد بالایی است، در
انتخابات شرکت کردند که نشان‌دهنده اقتدار در نظام جمهوری اسلامی، مشروعیت و کارآمدی الگوی مردم‌سالاری دینی بود که توانست ایران را در مجامع بین‌المللی بار دیگر طنین‌انداز کند.

قانون اساسی ذاتاً دارای هویت ایجاد هم‌زبانی و همدلی سید جهانگیر آقازاده کارشناس حوزه اقتصاد در خصوص میزان تحقق همدلی و هم‌زبانی میان دولت و ملت گفت: به نظر من قبل از ارزیابی میزان همدلی در هر سطحی از جمله بین دولت و ملت باید تعریف مشترکی از همدلی داشت. در گام بعد باید دید همدلی چگونه رخ می‌داد.

وی ادامه داد: در حوزه اقتصادی، توجه جدی به اقتصاد مقاومتی و تأکید بر تولید داخلی، توجه جدی به مزیت رقابتی منطقه‌ای و ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری در همه مناطق جغرافیایی باید محوریت می‌داشت تا شعار امسال محقق شود.

وی افزود: در حوزه اجتماعی تأکید جدی بر نهاد خانواده به عنوان اساسی‌ترین رکن نظام اجتماعی در ایران لحاظ شد و در نهایت قانون اساسی بهترین قطب نمای دولت در تحقق شعار سال بود. مهم‌ترین و محکم‌ترین پشتوانه دولت در تحقق شعار سال قانون اساسی بود. قانون اساسی ذاتاً دارای هویت ایجاد هم‌زبانی و همدلی همه مردم با همدیگر، با دولت و با کشورهای دیگر را نشان داده است.

همدلی و همزبانی دولت با بخش خصوصی محمدرضا نجفی منش عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران نیز گفت:دولت در سال 94 همزبانی و همدلی با بخش خصوصی را آغاز کرد و آخرین نمود آن حضور هیئت اقتصادی به همراه رئیس جمهور به ایتالیا و فرانسه بود.

تلاش برای تحقق شعار سال 94 از سوی مسولان مقیمی نماینده مجلس عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص تحقق شعار سال 94 اظهار داشت: دولت و مجلس سعی کرده‌اند تا آن را به نحو احسنت محقق کنند در این میان دولت در حوزه اقتصاد مقاومتی ساماندهی پروژه‌ها استان‎ها و اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی که تنها راه برون‌رفت از وضعیت رکود بوده همزبانی خوبی داشته است.

وی همچنین افزود: تنها راه برون رفت از وضعیت اقتصادی نگاه به درون و استفاده از حداکثر ظرفیت‌های درونی است.

مقیمی تصریح کرد: متاسفانه در سال 94 در حوزه عملیاتی بیشترین واردات را نسبت به سال گذشته داشتیم و همچنان فراوانی واردات باعث مشکلات اقتصادی و از کار افتادن بخش تولید داخل شده است.

رکود مجال تحقق اهداف سال را نداد محمدحسین میر محمدی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص تحقق شعار سال 94گفت: باتوجه به اینکه سال گذشته اقتصاد در رکود به سر می برد نباید انتظار داشت که این شعار در راستای تحقق اهداف مجال خودنمایی داشته باشد.

وی ادامه داد: بخش خصوصی و بنگاه‌های فعال اقتصادی از عملکرد دولت در این سال راضی نبودند.

میرمحمدی همچنین افزود: ما فقط در زمینه کنترل نرخ تورم شاهد استحقاق این امر (شعار) بوده‌ایم.

این نماینده مجلس گفت: مشکلات رکود اقتصادی باعث شد که اکثر فعالیت‌های اقتصادی متوقف و یا تعطیل گردد که این امر علی‌رغم میل تولیدکنندگان بوده لذا همدلی در این بخش‌ها اتفاق نیفتاده است.

[ یک شنبه 15 فروردين 1395برچسب:,

] [ 16:4 ] [ محدثه میری ]

[ ]

رویداد۲۴-رییس مجلس شورای اسلامی گفت: باید فرمایش مقام معظم رهبری درباره سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل، مساله اصلی دولت و مجلس آینده باشد تا توجه کافی به اقتصاد شکل بگیرد.

به گزارش رویداد۲۴، علی لاریجانی ضمن بازدید از نقاط دیدنی جهرم در جمع خبرنگاران با تبریک سال نو، گفت: امیدوارم همانطور که رهبری فرمودند سال جدید سال پررونق از نظر تولید و آبادانی برای کشور باشد.

رییس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: جهرم از شهرهای بسیار خوب و زمینه‌دار برای رشد اقتصادی است و این شهرستان هم از نظر کشاورزی و باغداری سنتاً یک شهر پر ظرفیت بوده و هم زمینه کارهای توریستی خوب دارد.

او به ظرفیت غار سنگ شکن جهرم برای جذب گردشگر اشاره کرد و با بیان اینکه امکان سرمایه‌گذاری‌های صنایع تکمیلی در حوزه باغداری جهرم وجود دارد، این مهم را در راستای توسعه ارزش افزوده محصولات کشاورزی و باغداری شهرستان ضروری دانست.

لاریجانی افزود: امیدوارم در آینده بتوان این‌گونه سرمایه‌گذاری‌ها را در شهر جهرم انجام داد تا ضمن ایجاد اشتغال برای جوانان، زمینه توسعه و درآمدزایی بیشتر باغداران فراهم شود.

وی با بیان اینکه دوره آینده مجلس فرصتی خوب برای توسعه شهرستان جهرم در ابعاد مختلف اقتصادی است گفت: این دوره جدید می‌تواند در راستای جهش اقتصادی در بعد صنعت و گردشگری و ایجاد زمینه‌ برای رشد اقتصادی بهتر جهرم گام بردارد.

رییس مجلس شورای اسلامی درباره اولویت مجلس در راستای تحقق شعار سال ۹۶ «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نیز گفت: باید فرمایش مقام معظم رهبری در اولویت به حوزه اقتصاد، مساله اصلی دولت و مجلس آینده باشد تا توجه کافی به اقتصاد شکل بگیرد.

[ یک شنبه 15 فروردين 1395برچسب:لاریجانی ، مجلس ، دولت ، رویداد24، جهرم,

] [ 15:59 ] [ محدثه میری ]

[ ]

رهبر معظم انقلاب در نخستین روز بهار، نقشه راه سال را در شعار "اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل"، ترسیم کردند.

ادامه مطلب

[ یک شنبه 15 فروردين 1395برچسب:اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل,

] [ 15:49 ] [ محدثه میری ]

[ ]

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی  در پیام نوروزی‌شان که به صورت زنده از شبکه‌های مختلف صداوسیمای جمهوری اسلامی  ایران پخش شد، سال ۱۳۹۵ هجری شمسی را به عنوان سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام‌گذاری کردند.

متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است.

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم

یا مقلّب القلوب و الأبصار. یا مدبّر اللّیل و  النّهار. یا محوّل الحول و الأحوال. حوّل حالنا الی احسن الحال.

السّلام علی الصّدّیقة الطّاهرة، فاطمة المرضیّه،  بنت رسول الله، صلّی الله علیه و آله. و السّلام علی ولیّ الله الأعظم، ارواحنا  فداه و عجّل الله فرجه.

عید نوروز را به همه‌ی خانواده‌های ایرانی و افراد  ایرانی در هر نقطه‌ی عالم تبریک عرض میکنم. عیدتان مبارک باشد هم‌میهنان عزیز. بخصوص به خانواده‌های عزیز شهیدان، به جانبازان عزیز، به خانواده‌های محترم آنها، و  به همه‌ی ایثارگران تبریک عرض میکنم و یاد شهیدان بزرگوارمان و یاد امام عزیزمان را  گرامی میدارم.

سالی که شروع شد -سال ۹۵- هم در آغاز و هم در  پایان، متبرک به نام مبارک حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) است. هم اولِ این سال منطبق  بر ولادت آن بزرگوار با ماه‌های قمری است، هم آخر این سال. بنابراین امیدواریم که  ان‌شاءالله سال ۹۵ به برکت حضرت زهرا سال مبارکی باشد برای ملت ایران، و از معنویات  آن بزرگوار و از راهنمائی‌های آن بزرگوار و از زندگی آن بزرگوار درس بگیریم و  بهره‌مند شویم.

سالی که تمام شد -سال ۹۴- مثل همه‌ی سالهای دیگر،  آمیزه‌ای از شیرینیها و تلخیها و فرازها و فرودها بود؛ طبیعت زندگی همین است؛ از  تلخی حادثه‌ی منا تا شیرینی راهپیمائی ۲۲ بهمن و انتخابات هفتم اسفند؛ در تجربه‌ی  برجام، از امیدهائی که برانگیخت، تا نگرانیهائی که در کنار آن هست؛ همه‌ی اینها جزو  حوادث سال بود، و همه‌ی سالها همین جور است.

سالها و ایام عمر انسان، مشتمل بر فرصتهائی است و  مشتمل بر تهدیدهائی است. هنر ما باید این باشد که از فرصتها استفاده کنیم و تهدیدها  را هم تبدیل به فرصت کنیم. سال ۹۵ پیش روی ما است. در این سال هم مانند همیشه،  فرصتها و تهدیدهائی وجود دارد. همه باید تلاش کنند تا بتوانیم از فرصتهای این سال  به معنای حقیقی کلمه استفاده کنیم و کشور از اول تا آخرِ این سال تفاوتهای محسوسی  پیدا کند.

امیدهائی وجود دارد برای سال ۹۵. انسان به  مجموعه‌ی اوضاع که نگاه میکند، امیدهائی را مشاهده میکند. البته برای تحقق این  امیدها باید تلاش کرد، باید کار شبانه‌روزی کرد و باید بی‌وقفه سعی و کوشش کرد. اصل  قضیه این است که ملت ایران باید بتواند کاری بکند که خود را در مقابل تهدیدهای  دشمنان و دشمنیهای آنها، از آسیب‌پذیری خارج کند. ما باید کاری کنیم که در مقابل  تهدید دشمنان، آسیب‌پذیر نباشیم. آسیب‌پذیری را به صفر برسانیم.

به گمان من مسئله‌ی اقتصاد در اولویت اول است. یعنی وقتی انسان نگاه میکند، در میان مسائل اولویت‌دار، از همه فوری‌تر و نزدیکتر،  مسئله‌ی اقتصاد است. اگر به توفیق الهی، هم ملت و هم دولت و مسئولان گوناگون،  بتوانند در مسئله‌ی اقتصاد کارهای درست و بجا و متقن را انجام دهند، امید این هست  که در مسائل دیگر، مثل مسائل اجتماعی، مثل آسیبهای اجتماعی، مثل مسائل اخلاقی، مثل  مسائل فرهنگی هم تأثیرگذار باشند.

در مسئله‌ی اقتصاد، آن چیزی که مهم است و اصل است،  مسئله‌ی تولید داخلی است؛ مسئله‌ی ایجاد اشتغال و رفع بیکاری است؛ مسئله‌ی تحرک و  رونق اقتصادی و مقابله‌ی با رکود است؛ اینها مسائل مبتلابه مردم است؛ اینها چیزهائی  است که مردم آنها را حس میکنند و مطالبه میکنند؛ و آمارها و اظهارات خود مسئولین هم  نشان میدهد که این مطالبات مردم و این خواسته‌های مردم بجا و به‌مورد است.

اگر ما بخواهیم مشکل رکود را حل کنیم، مشکل تولید  داخلی را حل کنیم، بخواهیم مسئله‌ی بیکاری را حل کنیم، بخواهیم گرانی را مهار کنیم،  علاج همه‌ی اینها در مجموعه‌ی مقاومت اقتصادی و اقتصاد مقاومتی گنجانده شده است. اقتصاد مقاومتی شامل همه‌ی اینها است. میشود با اقتصاد مقاومتی به جنگ بیکاری رفت؛  میشود به جنگ رکود رفت؛ میشود گرانی را مهار کرد؛ میشود در مقابل تهدیدهای دشمنان  ایستادگی کرد؛ میشود فرصتهای بسیاری را برای کشور ایجاد کرد و از فرصتها استفاده  کرد؛ شرطش این است که برای اقتصاد مقاومتی کار و تلاش انجام بگیرد.

گزارشی که برادران ما در دولت به من دادند، نشان  میدهد که کارهای وسیعی کرده‌اند؛ منتها این کارها کارهای مقدماتی است؛ کارهائی است  در زمینه‌ی بخشنامه‌ها و دستورها به دستگاههای مختلف؛ اینها کارهای مقدماتی است؛  اما آنچه که لازم است ادامه پیدا کند، عبارت است از اقدام کردن و عمل کردن و روی  زمین، محصول کار را به مردم نشان دادن؛ این آن چیزی است که وظیفه‌ی ما است؛ که من  ان‌شاءالله در سخنرانی شرحش را به آحاد ملت عزیزمان عرض خواهم کرد.

بنابراین آنچه که من به عنوان شعارِ امسال انتخاب  میکنم، عبارت است از «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل». این، راه و جاده‌ی مستقیم و  روشنی است به سمت آن چیزی که به آن احتیاج داریم. البته توقع نداریم که این اقدام و  عمل، در ظرف یک‌ سال همه‌ی مشکلات را حل کند؛ اما مطمئنیم که اگر چنانچه اقدام و  عمل به صورت برنامه‌ریزی شده و درست انجام بگیرد، ما در پایان این سال آثار و  نشانه‌های آن را مشاهده خواهیم کرد. از همه‌ی کسانی که در این راه تلاش کردند و  تلاش میکنند، تشکر میکنم.

بار دیگر به ملت عزیزمان سلام و تبریک عرض میکنم و  صلوات خدا را بر محمد و آل محمد و بر حضرت بقیة الله اعظم (سلام الله علیه و  ارواحنا فداه) مسئلت میکنم.

والسّلام علیکم و رحمة الله و برکاته

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه